REZIME KOMPANIJE

ADING je preduzeće za proizvodnju i prodaju hemijskih materijala za građevinarstvo, sa sedištem u Skoplju, R. Severna Makedonija, osnovano 30. 5.1969. godine. U kontinuitetu smo prisutni i aktivni na tržištima Jugoistočne Evrope preko naših distributera i naših predstavništva, a proizvode plasiramo i u ostalom delu Evrope, Bliskog Istoka, Azije i Afrike. Takođe imamo pogon za proizvodnju u R. Bugarskoj (ADING Bugarija), predstavništvo u R. Srbiju (ADING Beograd), a ovim putem dosežemo i u R. Kazahstan. 

Tržište nas prepoznaje kao „farmaceute u građevinarstvu“. Stvaramo rešenja i tehnologije koje rešavaju i najspecifičnije građevinske probleme. Proizvodi su samo jedan sastojak i deo ukupne dodate vrednosti koju stvaramo. Naš fundament je u stečenim znanjima i iskustvima, kao i njihovom prenošenju između generacija profesionalaca.

Snaga i budućnost preduzeća je u zaposlenima, zato podstičemo i stremimo prema nezavisnosti i integritetu. Negujemo sistem posvećenih i odgovornih decentralizovanih timova stručnjaka, koji efikasno sarađuju jedni sa drugima u postizanju ciljeva; zaposleni sa pogledom u budućnost, sa visokom društvenom odgovornošću, posvećeni širokim inovacijama u preduzeću.

Kao kompanija, držimo do našim osnovnim vrednostima. Profitabilnost, ali i održivost i sopstveni doprinos izgradnji boljeg sutra. Kompanija je odgovorna za budućnost i polazi od činjenice da klimatske promene nisu apstraktni koncept budućnosti, već́ da su ovde i dešavaju se sada. Stoga je naš prvi cilj kontinuirano ulaganje u stvaranju proizvoda i rešenja za održivu budućnost, što će uticati na smanjenje karbonskog otiska građevinske i cementne industrije.

Aditivi za beton i aditivi za cementnu industriju stalna su podrška u proizvodnim procesima proizvođača betona i proizvođača cementa. Oni direktno utiču na produktivnost, potrošenu energiju i količinu emisije CO2. To za nas znači održivi razvoj i podršku održivom razvoju naših partnera, smanjenjem uticaja koji imamo na životnu sredinu.

Pored aditiva, značajan deo proizvodnog portfolija namenjen je sanaciji, rekonstrukciji i zaštiti armirano betonskih konstrukcija. Armirani beton je najkorišćeniji materijal već više od 100 godina i prisutan je svuda oko nas. Nastavljamo životni ciklus postojećih armirano betonskih konstrukcija, a nove štitimo i činimo ih otpornim na intenzivne hemijske i fizičke agresije, koji proizlaze od sve težih uslova eksploatacije.

Ceo ovaj proizvodni portfolio sadrži više od 100 standardnih proizvoda, koji uključuju i proizvode za završnu obradu u svim oblastima građevinarstva. Pored toga, naš pristup „po meri” (tailor-made) uključuje dodatnih 50-tak proizvoda koji se izrađuju po meri i prema specifičnim potrebama objekata i kupaca.

Drugi postavljeni cilj je neutralizovanje svih direktnih negativnih posledica našeg poslovanja na životnu sredinu do 2030. godine, efikasno korišćenje resursa i doprinos borbi protiv klimatskih promena. To podrazumeva proizvodnju zasnovanu na 100% sopstvenih izvora energije i potpuni energetsku efikasnost, optimizaciju operativnih troškova, korišćenje resursa i sirovina i proizvode bazirani na ekološkim komponentama.

Grupacija ADING danas broji 150 zaposlenih. Oko 90 od njih zaposleno je u matičnom preduzeću. U njemu dominira inženjersko osoblje raspoređeno u sektorima kao što su kontrola kvaliteta, istraživanje i razvoj, tehnička podrška i prodaja itd.

Kompanija neguje kulturu društveno odgovornog poslovanja i transparentnosti, uz redovne javno dostupne finansijske izveštaje i otvorenost za javnost. Organizovano je kao akcionarsko društvo, a akcijama ADING-a se trguje na zvaničnom tržištu Makedonske berze kotiranih hartija od vrednosti, a poseduje i kompanije u punom i delimičnom vlasništvu:

U ZEMLJI:

• BIZNIS CENTAR ADING Skoplje,

• INVEST-A Skoplje,

• BIRO PROEKT Skoplje,

• LA-Hemija Skoplje,

U INOSTRANSTVO:

• ADING Beograd,

• ADING Bugarska,

Dugogodišnji marketinški moto preduzeća je da budemo „sastojak svake građevine“.

 

MISIJA: IZRAĐUJEMO HEMIJSKE ADITIVE PO MERI ZA GRAĐEVINSKU I CEMENTNU INDUSTRIJU KOJI STVARAJU DODATNU VREDNOST.“

VIZIJA: STVARAMO REŠENJA I TEHNOLOGIJE I DOPRINOSIMO ODRŽIVOM RAZVOJU PARTNERA, ZAJEDNICE I ŽIVOTNE SREDINE.

 

OSNOVNE VREDNOSTI 

FOKUS NA KUPCA  - Kupca stavljamo na prvo mesto. Gradimo dugoročne odnose i delimo naše vrednosti sa kupcima.

DOSTOJANSTVOPonašamo se prema drugima sa poštovanjem i zahtevamo poštovanje. Zaposleni su naš najveći ulog. Negujemo kulturu transparentnosti, govorimo otvoreno, ravnopravni smo i prepoznajemo posvećenost i angažovanje.

INTEGRITETRukovodimo i delujemo pošteno, primerom i integritetom. Svoje vrednosti ugrađujemo u svakodnevni život i predstavljamo dobar primer za druge.

ZNANJE - Gradimo i prenosimo znanje. Iskustva i znanja su osnova za rast, lični i profesionalni. Delimo i podstičemo znanje, potragu za novim rešenjima i tehnologijama.

INOVACIJA - Sveobuhvatno i kontinuirano unapređenje proizvoda i procesa. Zajedno gradimo i održavamo naš dom. Pomoć́ svakog pojedinca u kompaniji je dobrodošla.

ODRŽIVOST - Profitabilnost, ali i kontinuirana posvećenost misiji za održivu budućnost. Fokusirani smo na naš rast, ali ga vidimo kao osnovu za zdravu budućnost i životnu sredinu za nove generacije.

Image