19 Дек

Годишен завршен состанок на групацијата АДИНГ за 2017 година

На 16.12.2017 година во Скопје беше одржан годишниот завршен состанок на групацијата Адинг, во присуство на членовите на Управниот и Надзорниот одбор, менаџерскиот кадар и управителите на ќерките фир...

Повеќе
1 Дек

Донација на ЈЗУ Општа Болница – Струмица

Како дел од стратегијата и долгорочната определба за општествено одговорно делување, нашата компанија донираше одела за лекарскиот персонал на ЈЗУ Општа Болница - Струмица. Овие општествено одговорни...

Повеќе
7 Ное

Учество на стручен собир од областа на рударството ПОДЕКС – ПОВЕКС 2017

Од 03 до 05ти ноември, во Охрид, се одржа X-то меѓународно стручно советување од областа на подземната и површинската експлоатација на минерални суровини ПОДЕКС – ПОВЕКС 2017. На советувањето ...

Повеќе
27 Окт

Best Buy Award 2017/18 за Адинг во областа на Хидроизолации

По втор пат, Адинг доби најмногу гласови од учесниците во истражувањето за Best Buy Award Construction 2017/2018 година во Македонија во категоријата “Хидроизолации“ за најдобар...

Повеќе
13 Окт

Признание од Адинг за најдобра дипломска работа на Градежен Факултет

Секоја година, традиционално, Адинг доделува парична наградa за дипломска работа на еден студент од Градежниот факултет при УКИМ во Скопје. Годинава, добитник на признание е студентката Стефанија ...

Повеќе
10 Окт

Стручни презентации на инженерите на Адинг за време на 17-ти Симпозиум на ДГКМ

17ти Симпозиум на Друштвото на градежни конструктори на Македонија (ДГКМ 2017) се одржa од 4 до 7 Октомври, 2017 во Охрид, Македонија. Симпозиумот се фокусира на прашања од областа на градежното конс...

Повеќе
11 Сеп

Адинг на SHARE Скопје, 2017

На 05 септември, во хотел Мериот се одржа меѓународниот форум на архитекти и инженери SHARE Скопје 2017. Форумот беше организиран во соработка со Асоцијацијата на архитекти на Македонија, Асоцијациј...

Повеќе
1 Јун

Фамилијарен ден за 48-иот Адингов ден

Традиционално, на крајот на месец Мај, го прославуваме роденденот на Адинг. Оваа година 48-те години ги прославивме со фамилијарен пикник во дворот на фабриката. Нашите вработени, заедно со своите се...

Повеќе
8 Мај

Адинг на Скопски Маратон 2017

Годинава – најбројни до сега на Скопскиот маратон. 12 од нашите вработени трчаа на хуманитарната трка од 5км и имавме еден полумаратонец на 21км. Ни беше драго да бидеме дел од овој настан, н...

Повеќе
18 Апр

Јавен повик за годишно собрание на акционери 2017

До акционерите на Деловен систем АДИНГ АД за производство, примена и пласман на хемиски материјали за градежништво и инженеринг работи, Скопје, Новоселски пат бр.11 (1409) .Кликнете на линкот за пове...

Повеќе
6 Мар

Стручна презентација – производи, системи и искуства

На 03.03.2017, во конгресниот центар на Скопски саем, беше одржана презентација од нашите инженери на која преку примери и искуства од неколку проекти, беа презентирани решенијата кои ги нудиме во ко...

Повеќе
1 Мар

АДИНГ – добитник на награда за филантропија

На овогодинешното доделување на наградата ОКО, нашата компанија ја доби наградата за корпоративна филантропија за средно претпријатие. Станува збор за признание кое традиционално го доделува здружени...

Повеќе