15 Дек

Нова инвестиција во фабриката на Адинг во Перник, Р. Бугарија

Нашата фабрика отворена во 2009-та година во Перник, Р. Бугарија, е фокусирана на производство на адитиви за бетони и малтери. Со цел понатамошен развој и проширување како на производството, така и ...

Повеќе
14 Дек

Годишен завршен состанок на Групација Адинг

Во периодот од 11-ти до 13-ти декември, беше одржан Завршниот годишен состанок на групацијата Адинг за 2015 година, кој годинава беше организиран во Софија, Р. Бугарија. На состанокот беа присутни ч...

Повеќе
4 Дек

Донација за Домот за деца без родители – „11 Октомври“

Во изминативе неколку недели, вработените во нашата компанија организираа акција за собирање на употреблива облека. Истата беше подарена во Домот за деца без родители- „11 Октомври“. Дечи...

Повеќе
3 Дек

Акција „Ден на дрвото“ во дворот на Адинг

Како дел од акцијата „Ден на дрвото- засади ја својата иднина“, дворот на Адинг се збогати со 8 нови садници. Вработените, вклучувајќи ги и ќерките фирми, помогнаа за садење на 8 овошни ...

Повеќе
24 Ное

„Адинг донира од срце“

Како дел од нашата програма за општествена одговорност, „Адинг донира од срце“, беа организирани две позначајни донации на наши производи во текот на месец Ноември. Адингови производи бе...

Повеќе
23 Ное

Сертификат за акредитација на Централна лабораторија Адинг (ЦЛА)

На ден 16.09.2015 година, Централната лабораторија Адинг (ЦЛА), се здоби со Сертификат за акредитација бр. ЛТ-055. Со овој сертификат се потврдува дека лабораторијата ги исполнува барањата на стандар...

Повеќе
9 Окт

Презентација на Адинг во склоп на 16-тиот Меѓународен симпозиум на ДГКМ

Во периодот од 1-3 Октомври 2015, во Охрид се одржа 16-тиот Меѓународен симпозиум на Друштвото на Градежни Конструктори на Македонија (ДГКМ). Притоа презентирани беа над 100 трудови од докторанти и п...

Повеќе
24 Сеп

Донација на материјали за новото живеалиште на морските лавови и мал фламинго во скопската Зоолошка градина

Нашата соработка со Зоолошката градина од Скопје продолжува понатаму. Пред неколку години помогнавме со материјали задомот на мајмунката Нели, а од сега нашите материјали се состојка и од живеалиштет...

Повеќе
16 Јун

Best Buy Award за Адинг во област на Хидроизолации

Со задоволство Ве информираме дека Адинг доби најмногу гласови од учесниците во истражувањето за Best Buy Award Construction 2015/2016 година во Македонија во категоријата “Хидроизола...

Повеќе
2 Јун

46-ти Адингов ден

Традиционално, секоја година на крајот на месец мај го прославуваме роденденот на Адинг. Вработените се дружеа и забавуваа во дворот на нашата фабрика. Беа доделени и подароците за оние вработени кои...

Повеќе
1 Јун

Презентација на производи наменети за малопродажба

Во рамки на пролетните промотивните активности, беше одржана интерактивна промоција и презентација на Адинговите материјали наменети и за малопродажните објекти. На неколку „станици“ во ...

Повеќе
26 Мај

ДОДЕЛЕНО ПРИЗНАНИЕ И НАГРАДА ЗА НАЈДОБРА ДИПЛОМСКА РАБОТА СО ПРИМЕНА НА АДИНГОВИ МАТЕРИЈАЛИ - 2015

Во духот на соработката и партнерството со Градежниот факултет од Скопје, Адинг традиционално доделува награди на најдобрите студенти кои при изработка на дипломската работа најдобро ја опишале приме...

Повеќе
30 Апр

Годишно собрание на Македонско- Бугарска стопанска комора

Македонско - Бугарската стопанска комора на 29 април 2015 година, го одржа своето годишно Собрание на кое беше усвоен нов годишен акциски план со поддршка за приоритетните активности и проектите за з...

Повеќе
29 Апр

Јавен повик за Годишно собрание на акционери

Годишното собрание на акционери на Адинг АД Скопје ќе се одржи на 21мај 2015година со почеток во 14.00 часот во просториите на Адинг на Новоселски пат (ул.1409) бр.11. Јавниот повик може да го презе...

Повеќе
24 Апр

Презентација: Современи методи за заштита, хидроизолирање и санација на АБ конструкции со примена на материјалите на АДИНГ и TPH Hamburg

На 23 април, во просториите на хотел Русија во Скопје, се одржа презентација на тема „Современи методи за заштита, хидроизолирање и санација на армирано бетонски конструкции со примена на матер...

Повеќе
30 Мар

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Со длабоко жалење ги известуваме сите вработени и деловни партнери на Деловниот систем АДИНГ, дека на ден 29.03.2015 година почина дипл.правник Весна Гогова, Правен советник и Заменик претседател и н...

Повеќе
9 Мар

After Work дружење на штандот на Адинг

Во склоп на Саемот на градежништво, на штандот на групацијата Адинг се одржаAfter Workзабава за нашите клиенти и соработници. Комбинацијата од модерен штанд, добра музика, вкусни сендвичи, ладно пив...

Повеќе
3 Мар

Ве очекуваме на Саем на градежништво 03-07.03.2015, Хала 1

Почнувајќи од денес 03.03.2015 па се до сабота – 07.03.2015 година, групацијата Адинг ќе биде присутна на Саемот на градежништво во Скопје во Хала 1. Нашите инженери ви се на располагање за ко...

Повеќе