Image13 Мај 2024

Одбележани 37 години од големата фабричка несреќа во АДИНГ

Во спомен на загинатите во големата фабричка несреќа во Адинг, денес на 13.05. беше положено свежо цвеќе на нивното спомен обележје и им беше оддадена почит од присутните вработени.

На 12.05.1987 година, во Адинг се случува ненадејна експлозија во која животот го загубија 7-те наши вработени:

Драган Дугалиќ – д.г.и.;

Зоран Тодоров – техничар;

Љупчо Зилковски – техничар;

Халим Рамадан – процесен работник;

Нехат Муртези – процесен работник;

Сали Шаќири – виљушкарист;

Слободан Петровски – виљушкарист.

Слава им!