29 Дек

Новогодишна забава за најмалите „Адинговчиња“

Не постои поубаво чувство од искрена детска насмевка. Адинг и оваа година се погрижи да донесе радост и среќа за најмалите „Адинговчиња“. Дечињата на нашите вработени се забавуваа со сво...

Повеќе
26 Дек

Новогодишна забава на групацијата Адинг

Во пресрет на новогодишните празници, како и секоја година, деловниот систем АДИНГ организираше предновогодишна забава за своите вработени и најблиските соработници. Традиционално, за вработените бе...

Повеќе
22 Дек

Пишуваме историја заедно со нашите хокеари

Изминатиов викенд се одиграа првите натпревари на хокеарската репрезентација на Македонија. За противник нашата репрезантација ги имаше хокеарите на Бугарија. Во вториот натпревар Македонија дојде д...

Повеќе
21 Дек

Завршен годишен состанок на групацијата Адинг

На 12.12.2014 година, беше одржан Завршниот годишен состанок за 2014 кој годинава беше организиран во Врњачка Бања, Р.Србија. Присутни беа членовите на Управниот и Надзорниот одбор, секторските дире...

Повеќе
3 Дек

АКЦИЈА „ДЕН НА ДРВОТО“ ВО АДИНГ

На ден 03.12.2014 АДИНГ ја поддржа акцијата „Денот на дрвото“ со нови садници во дворот на управната зграда и фабриката. Вработените од ДС АДИНГ, вклучувајќи ги и ќерките фирми на компан...

Повеќе
3 Јун

45 години Адинг

Во присуство на голем број деловни партнери, институции и пријатели, на 30 мај 2014 година, во кругот на фабриката „АДИНГ“ го одбележа својот 45-годишен јубилеј. Како и на секој јубилеен...

Повеќе
23 Мај

Доделено признание и награда за најдобра дипломска работа со примена на Адингови материјали

Секоја година, Адинг доделува награди на дипломиран студент од „Градежен факултет“ - Скопје, кој при изработка на дипломската работа најдобро ја опишал примената на Адинговите материјали....

Повеќе
16 Апр

Адинг на Meѓународниот саем за градежништво во Белград (SEEBBE 2014)

Во периодот од 8 до 12 април се одржа 40-от Меѓународен саем за градежништво во Белград, Р.Србија (SEEBBE), како една од најзначајните и најголеми манифестации од областа на градежништвото за регионо...

Повеќе
20 Мар

Интервју: Лидерството треба да се одржува и докажува

Интервју со ген. директор и претседател на У.О., г-дин Благоја Дончев за Утрински весник, како дел од прилогот „Успешни извозни македонски компании“. За да го прочитате целото интервју, ...

Повеќе
10 Мар

Групацијата Адинг на Саем на градежништво 2014

Заедно со уште околу 300 компании од градежниот сектор, Групацијата Адинг зеде учество на 11-тиот Меѓународен саем за градежништво, градежни материјали и градежна механизација 2014. Саемот го отвори...

Повеќе
19 Фев

Адинг на Денови на кариера 2014

На 19ти и 20ти Февруари, во Националната Универзитетска Библиотека во Скопје, се случуваат Денови на кариера. Адинг зема учество, а фокусот е ставен на промоција на проектот „Нови Бизниси 2019&...

Повеќе
13 Фев

Презентација - Системи и материјали за обработка на дилатации, санации и инјектирање

Во организација на АДИНГ на 12.02.2014 беше одржана презентација на тема „Системи и материјали за обработка на дилатации, санации и инјектирање, од програмата на TPH GmBh Company, Hamburg&rdquo...

Повеќе
28 Јан

Адинг го поддржа проектот „Претприемништвото – иднината на студентите“

Во соработка со Стопанската комора на Македонија и Студентскиот парламент при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, Адинг се приклучи на проектот „Претприемништвото - иднината на сту...

Повеќе
16 Јан

АДИНГ АД Скопје се стекна со А – дозвола за усогласување со оперативен план

На 13.01.2014 АДИНГ доби А - дозвола за усогласување со оперативен план издадена од Министерството за животна средина и просторно планирање на Р.Македонија. Добивањето на А - интегрирана еколошка до...

Повеќе